Növényvédelem, kijuttatástechnológia, aki megtervezi, az végre is hajtja, kijuttatási térképek online adatávitele és visszacsatolva

Az Ag Leader termékek szoftver és hardver oldalról is széleskörűen támogatják a kijuttatási tervek feldolgozását.

A több éve piacon lévő Ag Leader InCommand kezelőfelületek nemcsak a különféle munkagépvezérlésekre lettek kialakítva, hanem magas szinten támogatják az adatkezelési megoldásokat is. A korábbi pendirve-os gyakorlat mellett kezdetektől fogva a termékhez csatolt wifi modul is segíti az adatok küldését és fogadását. Az InCommand tulajdonosok úgy kaphatják meg a kijuttatási tervüket, hogy közvetlenül a szaktanácsadó küldi el az adatokat az interneten keresztül. Mi kell ennek a megvalósulásához?

-      InCommand kezelőfelület

-      Legalább a telephelyen wifi-re való csatlakozási lehetőség vagy mobilinternet hozzáférés

-      AgFinti Essential szoftver előfizetés, mely biztosítja a kijuttatási és megvalósulási tervek adatátvitelét

Szerencsések az Ag Leader kezelőfelületet használók, mert érzésem és a felhasználók körét is látva szerintem a területarányosan a kijuttatási tervek 70%-a esetén olyan szaktanácsadó áll a gazda mögött, aki maga is Ag Leadert használ. Az Ag Leader szoftvercsalád része az irodai SMS program is, mellyel feldolgozhatók a szántóföldi adatok, majd elemzést követően pl. kijuttatási tervek készíthetők a legtöbb ismert (nemcsak Ag Leader) kezelőfelületre. Az InCommandot használók viszont kihasználhatják az előnyt, és távolról kapják meg ezeket az adatokat a fentebb leírt módon.

Sok gyártóval ellentétben az InCommand kezelőfelületek alapesetben, felár nélkül, tudják a kijuttatási terveket kezelni. Munkagép-vezérlések esetén nemcsak a korszerű ISOBUS-os eszközök jönnek szóba, hanem bizony sok-sok megoldás is létezik a kijuttatás vezérlésre régebbi eszközök esetén is. ISOBUS vezérlés alap az InCommand monitorok esetén, de talán sokkal érdekesebb, hogy hagyományos eszközökön is elérhetőek ezek a funkciók. Megkockáztatom, hogy sokszor olcsóbb fejleszteni a meglévő vasat, mint újat venni.

 AgFiniti - precíziós adatkezelés