Az Ag Leader InCommand monitorok bevezetésével számos olyan dolgot lehet előkészíteni, ami a helyspecifikus gazdálkodás irányába mutat. Az InCommand kezelőfelületek akár meglévő GPS kormányzási rendszerek mellé beépíthetők, és az alábbi előnyöket fogják nyújtani.

 

  • Elindulhat a gazdaság egy egységes kezelőfelület, egységes adatkezelés irányába, akár ISOBUS-os, akár nem ISOBUS-os a munkagép állomány esetén.
  • Az elvégzett munkák információi akár online is követhetőek bárhonnan (mobil internet szükséges), és egységes adattovábbítás történik. (AgFiniti alkalmazás).
  • Az InCommand kezelőfelület kombájn hozamtérképezésre is felhasználható. Csak a szenzorokat kell beszerelni a gépbe, így az új funkcióval bővítés megoldható alacsony költségvetésből!
  • Pontos és valóságos adatok keletkeznek a kijuttatott anyagokról és az elvégzett munkákról minden egyes négyzetméterre!

INNEN már csak egy NAGYON APRÓ LÉPÉS a HELYSPECIFIKUS GAZDÁLKODÁS!

Néhány példa, hogy milyen megoldást adtak az Ag Leaderes kezelőfelületek már.

HALADÓ rendszerintegrálási feladat

Feladat: ISOBUS-os Pöttinger vetőgépnek kezelőfelületet adni, és ugyanazzal a kezelőfelülettel a régi függesztett műtrágyaszórót alkalmassá tenni differenicált, terv szerinti műtrágyaszórásra

Megoldás:  A Pöttinger traktor oldali ISOBUS kábelre csatlakoztatni egy Ag Leader InCommand1200-as kezelőfelületet. Így a vetőgép képes a vetéssel egymenetben kijuttatott műtrágyát differenciáltan adagolni az előre feltöltött terv alapján.

A műtrágyaszóróra felszerelni egy elektrohidraulikus szelepet és forgásjeladót (a gép adagolója már eleve hidromotorral volt hajtva) és az Ag Leader speciális kijuttatás vezérlő modulján keresztül a vezérlést megoldani.  

PRECÍZIÓS GAZDÁLKODÁSi feladat

Feladat: 3 féle anyag kijuttatása egy időben! Automatikusan szakszolja a Vaderstad Tempo vetőgépet. Külön, és előre feltöltött terv szerint juttassa ki a műtrágyát. Külön, és előre feltöltött terv szerint juttassa ki a vetőmagot.  Külön juttassa ki a talajfertőtlenítőt. A komplett vetési feladat adminisztrációja és online elküldése az irodába.   

Megoldás: Ag Leader 1200-as kezelőfelület, több anyagos kijuttatási feloldó kóddal. A John Deere GPS vevő összekötése a kezelőfelülettel. Mobilinternet kiépítése a traktorban, hogy az AgFiniti szolgáltatáson keresztül az adatátvitel gördülékenyen menjen (Kijuttatási tervek a gépbe és az elvégzett munkák az irodába). Az SMS programmal könnyedén lehet olyan tervet készíteni, ami mindhárom anyagra, de egymástól teljes független dózisban tartalmaz kijuttatási tervet.

Kezdjen el rendszerben gondolkkodni.
Használjon Ag Leader monitorokat minden munkavégzésnél!
Alapozza meg saját helyspecifikus gazdálkodását!