Elgondolkodott-e már azon, hogy a precíziós gazdálkodáshoz milyen adatokat lehet gyűjteni, tárolni, feldolgozni? Vajon mi az a szoftver, ami mindezt tudja? 

Az SMS programot számos hazai vállalkozás használja. Most Ön is betekinthet abba, hogy melyik vállalkozás miért ezt választotta.

Az Ag Leader SMS basic vagy advanced (haladó felhasználóknak) szoftvere az a magyar nyelvű szoftver, melynek segítségével ezek a kihívások megvalósíthatók nagyobb kompromisszumok nélkül. Az Ag Leader igyekszik támogatni az adatok feldolgozását azzal, hogy minél több rendszer formátumát kezeli.

Majkut Árpád, Dalmand Zrt.

precíziós gazdálkodási projektvezető

Számunkra az SMS program egyik legnagyobb előnye az előírás fájlok egyszerű és gyors előkészítése és a nyers hozamadatok feldolgozása.  A program kezeli a legnagyobb gyártók fájlstruktúráját mind a nyers adatok beolvasásánál, mind pedig a feladatok kiírásánál; így annak sem kell több programot futtatnia, aki egy összetettebb gépparkkal dolgozik. Bár a kísérletek kiértékeléséhez külön térinformatikai szoftvert használunk, az évek során gyűjtött vetési és tápanyag utánpótlási kijuttatások illetve a hozammérés adatainak rendszerbe foglalása és azok hatékony elérése szintén megkönnyíti a precíziós gazdálkodási tevékenységet.

 

Szabó Kornél, Dr. Szabó Agrokémiai Kft. - Jó Gazda Program®"

ügyvezető, JGP® programvezető

 

Cégünk lassan már 10 éve használja az SMS szoftvert nagy megelégedésére. Először a Basic verziót vásároltuk meg és már kezdetektől nem csak a saját gazdaságunk precíziós gazdálkodási folyamatainak nyilvántartására használtuk, hanem a helyspecifikus szolgáltatásaink jó részét is ezzel a szoftverrel végeztük (kijuttatási tervek készítése, hozamtérképek feldolgozása- és kiértékelése, multispektrális légi felvételek feldolgozása- és kiértékelése, stb.). Mára már a szoftver Advanced verzióját használjuk, melyben a kollégákkal több projektben, több ügyféllel akár egyszerre, párhuzamosan is tudunk dolgozni. Az Advanced további előnye, hogy mezőgazdaság specifikus statisztikai elemzéseket is lehet vele végezni, így a tömegével elkészített, ill. monitorokból, partnerektől begyűjtött adatbázisok feldolgozásával azok összefüggéseire, a különböző tényezők egymásra gyakorolt hatásaira is választ tudunk kapni. Nemrég kezdtük használni az SMS felhő alapú rendszerét, az Agfiniti-t, melynek segítségével egy tablettel akár a tábla szélén is meg tudjuk jeleníteni a legyártott kijuttatási terveket, a feldolgozott hozamtérképeket vagy épp az elkészített légi felvételeket. Az Agfiniti távoli segítségnyújtásra és online adatküldésre is használható, így partnereink a traktorban ülve, munka közben kérhetnek és kaphatnak segítséget a precíziós vezérlő monitorok használatával kapcsolatban, ill. kollégáim közvetlen a monitorba tudnak térképeket küldeni vagy onnan adatokat (pl. megvalósult kijuttatási térképek) lehívni. Cégvezetőként az a meglátásom, hogy az SMS szoftver mögött egy olyan fejlesztő csapat áll, mely nagyon ráérez, hogy milyen irányba érdemes egy ilyen, mezőgazdaság  specifikus szoftvert fejleszteni, a rendszerhez folyamatosan kapunk frissítéseket, mindig van valami újdonság és a piacon elérhető precíziós rendszerekkel (JD, Trimble, Topcon, New Holland, Kverneland, stb.) teljes mértékben kompatibilis. A szoftver nem utolsó sorban felhasználó barát, sokrétű és üzembiztos."

 

Dr. Láng Vince, ügyvezető

AgriDron Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

 

Az Agleader SMS programot napi rendszerességgel használjuk. A precíziós szaktanácsadás során jelenleg több mint száz termelő táblaadatait kezeljük. Az SMS lehetőséget nyújt, hogy mindezt rendszerezve, jól átlátható módon tároljuk, hogy ezáltal a kollégák pillanatok alatt elérjék akár a tápanyag-ellátottsági térképeket akár a korábbi hozamadatokat, vagy a különböző kijuttatási térképeket. Amellett, hogy sok adatot tárolunk a partnereknél rendelkezésre álló eszközök is különbözőek, az SMS pedig megoldást kínál nekünk, hogy az AgLeadertől a GS2630-ason át a hazánkban kevésbé ismert Raven vagy RDS monitorokra is megfelelő formátumban tudjuk kimenteni a kezelési fájlokat.