Vetési technológiáját szeretné fejleszteni? Differenciált vetést tervez? Egységesítené gépparkját? Mindezt új vetőgép vásárlása nélkül?

Itt a megoldás: egyetlen Ag Leader monitorra építve vegyes gépparkját egységesítheti és modernizálhatja meglévő vetőgépével a vetés technológiáját.

Az Ag Leader InCommand 1200-as kezelőfelülete kifejezetten a vetés technológiát fejleszteni tervező gazdáknak ajánlott. Vetőgépét utólag fel lehet szerelni az Ag Leader nyújtotta számos lehetőséggel, a szakaszolástól kezdve a leszorító-erő szabályzásig.

Négyféle terméket tartalmaz az Ag Leader „Sure” családja:

-          Sure Stop – elektromos kuplung

-          Sure Drive – elektromos vetőelem meghajtás

-          Sure Speed – komplett vetőegység

-          Sure Force – hidraulikus leszorító-erő szabályzó rendszer

 

Sure Stop – széleskörűen felszerelhető kuplung az automatikus szakaszolás megoldásához

Az Ag Leader robosztus kuplungja, melynek segítségével a vetés pontosan elindítható vagy megállítható, soronként külön-külön. Az automatikus szakaszolás használatával megszűnnek a rávetések. Vetőgép márkák, melyekre alkalmazható: John Deere, Monosem, Kuhn, White, Kinze.

Sure Drive, a karbantartásmentes elektromos vetőelem meghajtás

Mechanikus szemenkénti vetőgépeket lehet átalakítani a Sure Drive segítségével elektromos meghajtásra. Felszerelésével elérhetővé válik az automatikus szakaszolás, változó tőszámú vetés, kanyar kompenzáció, amikor a körív külső részén futó vetőkocsik ugyanolyan tőtávolságot tartanak, mint a körív belső részén.

A Sure Drive-hoz nem kell felszerelni kuplungot, nincsen szükség mechanikai hajtásra (lánc, lánckerék, csapágy, láncfeszítő, rugó). Ha mindezek elhagyhatók, akkor ezek karbantartására sem lesz szükség!

Vetőgép márkák, melyekre alkalmazható: John Deere, Monosem, Kinze, White.

Sure Speed

Nagy pontosságra és nagy sebességre tervezett utólagosan felszerelhető megoldás. Akár 19 km/h órás sebességgel is képes vetni, és ebben az esetben sem megy a gyorsaság a pontosság rovására.

A vetésegyenletesség biztosítása érdekében a belső szerkezet egyedileg lett megtervezve, hogy elkerülhessük a kihagyásokat és a duplázásokat. Cél a 100% szingualizáció. Szállítószalag biztosítja, hogy a legalacsonyabb ponton kerüljön a mag elengedésre, így növelve a pontosságot. A talajszintig való eljutást pedig végig kontroll alatt tartja a vetőmagot a Sure Speed rendszere. A beépített szenzor folyamatos visszajelzést ad a vetés minőségéről az InCommand 1200-as kezelőfelületre.

A pontosság és sebesség pedig ebben az esetben nem jár együtt komoly karbantartási igénnyel. Még szerszám sem szükséges a Sure Speed karbantartásához.

Vetőgép márkák, melyekre alkalmazható: John Deere, Kinze, White

Sure Force Hidraulikus vetésmélység szabályozás

Szintén utólag felszerelhető vezérlés ez is, mely különösen jó szolgálatot tesz, ha valakinek nem egyenletes a talajszerkezete. Egyenletes mélységbe vetett vetőmagokkal pedig lehet javítani a kelés egyenletességét, az egységes gyökérfejlődést. A végeredmény pedig a hozamadatokban fog látszódni, melyről már hazánkban is több tanulmány készült.

Az Ag Leader hidraulikus leszorító rendszere folyamatosan másodpercről másodpercre állítja a nyomást a talajtípusok változásának megfelelően ellentétben a pneumatikus rendszerekkel, ahol a reakció hosszabb ideig tart (mindemellett nagyobb terület elvetése alatt). Egy levegős rendszernél 20 másodpercig is eltarthat, amíg a rendszer megváltoztatja a nyomást légzsákokban, a megfelelő leszorító erő eléréséhez, ellentétben az Ag Leader hidraulikus rendszerével, ahol ez 1-2 másodperc alatt megtörténik. A különbség 650 m² egy 12 soros vetőgépnél, átlagos menetsebesség mellett.

A precízós gazdálkodás egyik lényeges eleme, hogy már a vetéskor differenciáltan tudjuk vetni. Ehhez segítheti Önt hozzá az Ag Leader megoldásai, vetőgépcsere nélkül. Az InCommand monitorokkal épített rendszerekbe a gazdaság összes munkagépe, erőgépe és betakarító gépe felfűzhető, így adatai egy helyen lesznek, melyhez akár online elérést adhat szaktanácsadójának is! Használja az adatait, egyszerűsítse a munkavégzést az Ag Leader eszközökkel!