Az SMS basic, advanced, mobile szoftverek esetében a gyártó a vásárlás során 1 év szoftverkövetést is ad a termékéhez, valamint engedélyezi annak maximum 2 gépre történő telepítését.

A felhasználók ezzel jogosulttá válnak az alábbi műveletekre.

 

  • A legfrissebb szoftververzióhoz online hozzájuthassanak. Az újabb és újabb verziók lépést tartanak az SMS-be beimportálható kezelőfelületek gyártóinak szoftverváltozásaival.
  • A legfrissebb új funkciókhoz hozzájussanak.
  • Újratelepítések esetén (pl. selejtezésre került az a gép, amire az 1-es számú példányt telepítették) beengedjem újabb gépet a gyártó.

Mi történik, ha valaki nem kéri a szoftverkövetést?

  • A korábban feltelepített verzión a programja működőképes marad.
  • Nem tud online újabb verziókra frissíteni. Előfordulhat, hogy a kezelőfelület már más adatformátumot használ, amit addig be tudott tölteni, de a szoftverkövetés elmaradásával már nem tudja megtenni.
  • Újratelepítési probléma esetén nem nyújt segítséget a gyártó.

Mi történik, ha valaki a szoftverkövetés lejárata után x idővel kéri a hosszabbítást mégis?

  • A gyártó visszamenőlegesen kiszámlázza az utolsó lejárati nap és az aktuális nap közötti időszakra is a szoftverkövetés díját.
  • 2020-ban elengedte az Ag Leader ezeket, és elég csak 1 év szoftverkövetést vásárolni! Az akciós várhatóan 2021-től megszűnik.

Mennyi időre vásárolható szoftverkövetés?

  • 1 és 3 évre kérhető.

Mire ügyeljen az, aki egyszerre 2 gépen is használja az SMS szoftverét?

  • Szoftverfrissítés esetén győződjön meg arról, hogy mind a 2 gépen elvégzésre került-e a művelet. Ha ugyanazt a szoftvert használják (bejelentkezési név és jelszó megegyezik), akkor ha több verzióval eltérnek egymástól a gépek, akkor frissítési problémák fognak fellépni.

Az egyes SMS verziók kiemelet újításai szoftververzióként

 

SMS v18.5 

Sorvezetési vonalak szerkesztése sokkal egyszerűbb lett. Csomó új lehetőséget kaptak, például szélességet és hosszúságot lehet adni a végpontoknak

 

SMS v19.5

 

Fajta kísérletek automatikus kiértékelésének a lehetősége bekerült a programba.

 

 SMS v20.0.

 

Az AgFiniti összeköthető a John Deer operation Center felhőalapú szolgáltatásával. Az adatok automatikus átjönnek az összekötés után. Az AgFinti révén az SMS programba ezek importálhatók, hogy egységes felületen, átfogó képet kaphatnak. (20.5-ös verziótól a Precision Planting felhőalapú szolgáltatásával is ugyanilyen módon kompatibilis.)

 

AgFinti alap licensz használatához (AgFiniti Essential) is éves díjat kell fizetni. Lejárat esetén újra meg kell vásárolni egy kódot, mellyel ismét az aktiválás napjától 1 évig újra használható ez a funkció. AgFinti alaplicensz esetén nincsen visszamenőleg díj számlázása.